top of page

החיים כדילמה מוסרית

החיים שלנו מלאים בדילמות מוסריות. הן נמצאות בכל מקום. באוכל שאנחנו אוכלים, בבגדים שאנחנו קונים, בחברים שאנחנו בוחרים ובמפלגה שלה אנחנו מצביעים. 

איך אנחנו כבני אדם מקבלים החלטות מוסריות? 

מה העקרונות שמנחים ומפעילים את המוסר שלנו, ומתי בכלל נקבל החלטות מוסריות על פי רגש ותחושת בטן? 

למה מוסר הוא נושא שכל כך מסעיר ומרתק אותנו, אבל גם כל כך מעצבן ומקומם אותנו?

בהרצאה שכוללת שיתוף המשתתפים בדילמות מוסריות מהחיים, ד"ר יאיר בן דוד, מרצה וחוקר בתחום הפסיכולוגיה של המוסר ומחבר הספר "איך להיות טוב", ידבר על הדילמות המוסריות הקטנות והגדולות של חיינו.

מוסר של אלגוריתמים 

זה כבר לא מדע בדיוני. אלגוריתמים ומערכות בינה מלאכותית הולכים ומשתלטים על חיינו. לעובדה שכמעט כל היבט בחיים שלנו, החל מהחלטות כלכליות, דרך  וכלה בחיים החברתיים שלנו, נקבע או מושפע מאלגוריתמים ומבינה מלאכותית, יש השלכות מוסריות כבדות. מי כותב את ה"קוד המוסרי" של המערכות הללו? אילו עקרונות מוסריים אמורים לקבוע לרובוטים ולאלגוריתמים איך להתנהג? ולמה המלחמה בין טוויטר לפייסבוק על חופש הביטוי היא דוגמה מצוינת למוסר של אלגוריתמים?

איך להיות טוב בעולם מורכב

האם להיות טוב עושה אותנו מאושרים? מה ההבדל בין להיות טוב ללהיות מרצה? איך בוחרים מטרות להתנדבות ותרומה שגם עושות טוב לעולם אבל גם מתאימות לנו? ואיך ליצור הרגלים טובים ולנצח את השליטה העצמית החלשה שלנו? ד"ר יאיר בן דוד, מרצה וחוקר בתחום הפסיכולוגיה של המוסר ומחבר הספר "איך להיות טוב", מדבר על דרכים להיות טוב בעולם מורכב.

bottom of page