top of page
אופטימיות כבחירה מוסרית
איך אפשר להיות אופטימיים בתקופה כזו?
ד"ר יאיר בן דוד, מחבר הספר "אופטימיות כבחירה מוסרית" (הוצאת כנרת זמורה דביר) מדבר במפגש על אופטימיות קצת אחרת, אופטימיות שהיא לא רק האופן שבו אנחנו רואים את העתיד, אלא אופטימיות שהיא בחירה מוסרית ואף תפקיד חברתי.
בתקופה הזו שבה אנחנו חיים, שהיא אולי התקופה העצובה ביותר שחווינו כחברה, קשה להיות אופטימיים. אופטימיות יכולה להיתפס כניתוק, ואפילו כהכחשה של המציאות ושל הסבל והכאב שסביבנו.
אבל יש גישה אחרת לאופטימיות, גישה שמאפשרת לנו להיות עצובים אבל גם אופטימיים. הגישה הזו מתייחסת לאופטימיות כבחירה מוסרית של ממש, ואפילו כאל תפקיד חברתי.
במפגש, נדבר על אופטימיות מהסוג הזה. על איך הגישה שלנו למציאות משפיעה על רוח החברה שסביבנו ועל כך שהתפקיד שהגישה הזו נותנת לנו יכול לספק לנו את תחושת המשמעות שאנחנו כל כך צריכים בשעת משבר.
במפגש נענה על שאלות כמו:
-
למה אנחנו תמיד נתפוס את המציאות בישראל ובעולם כיותר שלילית ממה שהיא?
כיצד הנטיה הפסיכולוגית שלנו לשליליות ולחיפוש עקביות משבשת את האופן שבו אנחנו תופסים את העולם? -
מהי "הפרעת קשב מוסרית"? ואיך אפשר לקחת את המיקוד המוסרי שלנו, מהמדיה, בחזרה אלינו?
-
מדוע גישה אופטימית לעולם היא הבחירה המוסרית הראויה בימים שכאלו?
-
כיצד הגישה של אופטימיות כבחירה מוסרית נותנת לנו תפקיד חברתי של ממש, ואיך התפקיד הזה יכול לספק לנו תחושת משמעות בשעת משבר?
המפגש ילווה בסיפורים ובדוגמאות שקשורים לתקופה הנוכחית, וידגים איך יכולה להראות אופטימיות בימים קשים שכאלה.
ד״ר יאיר בן דוד
ד"ר יאיר בן דוד הוא חוקר ומרצה בתחום הפסיכולוגיה של המוסר. ד"ר בן דוד כותב בלוג פופולארי ב"הארץ" על פסיכולוגיה של המוסר בשם "מידה טובה", מנחה את הפודקסט ״מדברים על מוסר״ ופרסם את הספר "איך להיות טוב - מדריך מקוצר לפילוסופיה של המוסר" בהוצאת כנרת זמורה דביר.
צור קשר
bottom of page